Inicio
Distribuidores Contáctanos
Para más información o material gráfico, escriban a la dirección de correo electrónico prensa@bainet-editorial.com

del mercado al mantel (Passant per la cuina de Bruno Oteiza)

03/05/2013
Soc moooolt fan de Bruno Oteiza desde fa anys.

El primer cop que el vaig veure cuinava en un programa anomenat "Cocina para dos" on es presentàven menús pensats per a parelles, un programa ja desaparegut que va viure el seu esplendor coincidint amb el boom de la gastronomia de la dècada passada i la simultània aparició dels canals de la TDT. Nous canals i nous programes, que ens van portar a aquest cuiner basc tan simpàtic que quan va tenir programa propi (Cocina con Bruno Oteiza, no és que sigui un títol molt innovador) es va destapar en dos aspectes que van conquerir el meu cor gastronòmic:

1) Cuina casolana però amb un puntet modern i en ocasions vanguardista. També amb moltes influències dels seus anys mexicans, i això significava nous ingredients i noves formes de courel´s.

2) Una esponaneitat i alegria desbordant que el feia diferent de tots els altres cuiners catòdics que jo havia vist. M´encantava quan donava la volta corrents a la illa de treball amb els braços aixecats només per a demostrar que es sentia positiu i ple d´energia.

A partir d´aquí l´he seguit per la tele sempre que he pogut, tot i que els anys l´han aposentat una mica (y a quien no!) i ja no fa voltes a les taules. Continua imprimint als programes aquest tó positiu -ara llegint missatges aforistics que li envien els espectadors-. I fent una petita recerca i documentació sobre ell per a escriure aquesta entrada, he descobert que és copropietari del restaurant Biko (Mèxic DF) que està classificat en el lloc nº 31 de la famosa llista dels 50 millors restaurants que recentment ha coronat amb el primer lloc als germans Roca. Collons, jo veient-lo a la tele amb aquesta familiaritat, cuinant les seves receptes amb aquesta proximitat i resulta que el paio és una fotuda estrella mundial de la cuina!!! #oscarnoteenteras

Tot això us ho explico perque recentment he tingut la sort de poder-me llegir el seu nou llibre de receptes: Del mercado al mantel - pasando por la cocina-

Un llibre molt ben editat per Bainet ple de saboroses fotografies, una maquetació espectacular i dinàmica i sobretot... unes receptes 100% Oteiza. N´hi ha de senzilles i altres més complicades, però totes amb aquest toc actual i fresc que transmet el cuiner al seu programa. I a sobre, compta per als malalts de la tecnologia amb multitud de còdis QR.

Llegint els codis amb el mòvil o la tablet s´obre el video resum de la recepta corresponent, de forma que tens el pas-a-pas en aprox 1 minut de la mateixa. No es pas que sigui imprescindible ni tan sols en la època 2.0 que ens ha tocat viure, però sí que és una petita ajuda i sobretot et fa més gràcia quan com jo estàs llegint les receptes i et vols fer una idea ràpida. Que va de conya per als mandrosos, vaja... heh!

El llibre està estructurat per ingredients en ordre alfabètic, començant per la Acelga i acabant per el Vacuno. Per a cada ingredient tenim una, dues o tres receptes amb els corresponents consells i foto d´emplatat a gran tamany. En voleu un exemple?

Pastís de carbassa, panceta i vinagreta de maduixes!!!

En fi, un llibre que ha resultat que s´adapta com un guant al que jo vull fer a la meva cuina. O lo que viene a ser lo mismo: Bruno, eres el puto amo! :D

Del mercado al mantel. Pasando por la cocina Autor: Bruno Oteiza Tapa blanda: 208 páginas Editor: Bainet Media S.A. (2 de abril de 2013) Idioma: Español ISBN-10: 8496177718 ISBN-13: 978-8496177710

Fuente: www.decuina.net

MÁS NOTICIAS
Cocina
Bricolaje
Jardinería
Decoración
Hogar
Salud
Viajes
Euskera
 
c/ San Vicente, 8 bajo (entrada por Uribitarte) · 48001 · Bilbao · Tfno: 944 010 750 • Burman Comunicación